Faktaa JALENista

Moni ei tunne minua eikä tiedä kuka JALEN logon takana on, tässä tulee hieman faktaa minusta ja tuotteistani.

Eli JALENin takana olen minä, Jaana Alen, suomenruotsalainen koiraharrastaja Tammisaarelta. 

Minun ensimmäinen saksanpaimenkoira oli Eviloves Birra, Birra muutti minulle vuonna 1992, Birran kanssaan aloitin harrastamaan agilitya ja tokoa. Seuraavat koirat tuli kennelista SenSen Mannilta ja niiden mukana tuli kiinostus näyttelyistä ja PK lajeista.Harrastuksiin kuului näyttelyt ja PK lajit, viesti sekä metsäjälki, Myöhemmin alkoi kiinnostaa myös IPO/IGP ja käyttölinjaiset saksanpaimenkoirat.

Vuonna 2009 hankin ensimmäinen käyttölinjainen saksanpaimenkoira kennel Haus Zimmermann ,Elvin  kanssa harrastin ja tehtiin muutama kokeita,AD,BH,IPO1,FH1,FH2,seuraava koira oli myös samasta kennelista ja harrastukset oli erillaisia PK-lajeja,kävimme myös kokeissa ja saatiin IPO1 .

 Perheseen kuuluu tänäpäivänä jackrusselinterrieri Milou ja saksanpaimenkoira Moka.

 Mokan kanssa harrastetaan erikoisjälkeä, metsäjälkeä ja igp, viimevuonna (2020) kävimme kokeissa ja saatiin IGP1 ja IFH1.

Minun tuotteita menee  arkkikäyttöön ,harrastus-ja virkakoirille ja olen tosi tarkka että hihnat ja pannat kestävät! Tuotteiden pitää olla näyttäviä ja huolella tehty, mutta ennen kaikkea kestäviä. Sekä tietysti suomalaista käsityötä! Kun aloin ompelemaan tuotteita koirille vuonna 2012 olin SPL- Länsi-Uudenmaan jäsen ja harrastin siellä aktiivisesti koirieni kanssa. Treeneissä pääsin tutustumaan erilaisiin koiratuotteisiin, joita harrastajat käyttivät tottiksessa, jäljellä sekä puruissa. Kuuntelin heidän parannus- ja kehitysehdotuksiaan, jotta tuotteet olisivat vieläkin kestävämpiä ja käytännöllisempiä. Etsin netistä hyviä materiaaleja ja ompelin niistä liinoja ryhmän testikäyttöön. Suunnittelin myös joustavan tolppaliinan, jota testasimme maalimiehen kanssa. Hän hyväksyi sen ja tänä päivänä myyn paljon tolppaliinoja alaosastoihin ja harrastajille.

Perustin firmani Huhtikuussa 2013.

Minulle on tärkeää, että tuotteeni toimivat kentällä,töissä sekä vapaaaikana, että ne on tottakai hyvin ommeltu ja lisäksi näyttävät hyviltä.

Minun tuotteet kestävät ammattimaista kulutusta ja käyttöä.
Kaikki tuotteet ompelen teollisuuskoneella ja vahvalla kulutusta kestävällä langalla.
Tuotteet valmistan käsityönä mittatilauksena Tammisaaressa.
Tuotteet ovat erittäin laadukkaita ja ne tehdään aidoista ja alkuperäisistä materiaaleista.
Käyttötarkoituksen, koon ja rodun mukaan.
Minulla on pitkä kokemus koiraharrastuspuolelta eri lajeista,
joten tiedän miten eri materiaalit käyttäytyvät.
Jos tarvitset apua, autan mielelläni ja annan neuvoja. 

Jaana Alén