JALEN®️

Huhtikuussa vuonna 2013 päätin toteuttaa unelmani ja perustin yrityksen, joka valmistaa erilaisia tuotteita koiraharrastajille ja heidän koirilleen. Palveluskoiraharrastajana minulle oli alusta asti selvää, että tuotteiden pitää kestää kovaa käyttöä, joten ompelutyön on oltava ammattimaista ja käyttämieni materiaalien ja lukkojen laadukkaita. 

Liikeideani on tuottaa korkealaatuisia, kestäviä ja pitkäikäisiä harrastusvälineitä eri kohderyhmille.

Haluan tarjota asiakkailleni aktiivisen tuotekehittelyn myötä uusia ideoita ja hyvälaatuisia materiaaleja euroopasta. Asiakaspiirin ja kokemuksen kasvaessa uskalsin jäädä kokopäivätoimiseksi yrittäjäksi vuonna 2018 ja vaikka kotimainen käsityö ei pysty kilpailemaan halpatuonnin kanssa hinnalla - laadulla kyllä!

Me suomalaiset pienyrittäjät olemme ylpeitä ammattitaidostamme ja haluamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme laatua, luotettavuutta ja jatkuvuutta.

Olen iloinen, että JALEN-tuotemerkki on otettu markkinoilla näin hyvin vastaan ja haluan kiittää asiakkaitani kaikista näistä vuosista, ihanasta palautteesta ja siitä, että arvostatte laatua ja suomalaista käsityötä!

Minun tuotteita menee harrastus-ja virkakoirille ja myös arkikäyttöön, koska olen tosi tarkka että hihnat ja pannat kestävät! Tuotteiden pitää olla näyttäviä ja huolella tehty, mutta ennen kaikkea kestäviä. Sekä tietysti suomalaista käsityötä!

Mistä kaikki alkoi? 

Yli kymmenen vuotta sitten markkinoilla ei ollut sopivia hihnoja treeneihin ja halusin juuri sellaisen hihnan joka sopii minun käteeni parhaiten, joten etsin erilaisia materiaaleja netistä ja otin niitä kokeiluun. Kun löysin sopivat ja kestävät materiaalit, otin ne treeniryhmälle testattavaksi. Kun ryhmäläiset testasivat tuotteita ja hyväksyivät liinat, niin siitä se ajatus sitten syntyi perustaa oma firma jossa on oma JAlén tuotemerkki ja helposti tunnistettavat tuotteet. 

Omat koirat ja harrastukset

Minun ensimmäinen saksanpaimenkoira oli Birra, joka muutti minulle vuonna 1992, Birran kanssa aloitin harrastamaan agilitya ja tokoa. Seuraavien koirien Åke, Ed ja Yvi mukana heräsi kiinnostus näyttelyihin sekä koiraurheiluun. Lajeihimme kuului eri PK lajit, kuten viesti sekä metsäjälki. Myöhemmin alkoi kiinnostaa myös IPO/IGP käyttölinjaisten saksanpaimenkoirien myötä.

Vuonna 2009 hankin ensimmäinen käyttölinjainen saksanpaimenkoiran Elvin, jonka kanssa osallistuttiin muutamaan kokeeseen. Tuloksia teimme kestävyyskokeesta (AD), käyttäytymiskoe (BH), suojelusta (IPO1), erikoisjäljeltä (FH1,FH2). Seuraava koirani oli myös samasta kennelistä ja harrastimme erilaisia PK-lajeja, kävimme myös kokeissa ja saatiin esim. IPO1 tulos.

Perheeseen kuuluu nykyään jackrusselinterrieri Milou, saksanpaimenkoirat Moka ja Fiba. Harrastan aktiivisesti Mokan ja Fiban kanssa erikoisjälkeä sekä IGP lajia ( peltojälki, tottelevaisuus ja suojeluosuus) Tuloksia ollaan tehty Mokan kanssa erikoisjäljellä sekä IGP.