Pistoolilukkoja S M ja L koko.Musta,messinki ja kromi
Pistoolilukkoja S M ja L koko.Musta,messinki ja kromi
Sprenger leikar,kierteenpoistaja L M
Sprenger leikar,kierteenpoistaja L M
50mm
50mm
D-ring murtolujuus 500kg
D-ring murtolujuus 500kg


1.BGB Sweden -lukko on prässätty teräslevyistä, minkä ansiosta se on erittäin kestävä. Lukon koko on kuitenkin tärkeää valita oikein, sillä liian suuri lukko suhteessa kiinnitysrenkaan kokoon saattaa aueta itsestään. Joissain tilanteissa myös sopivan kokoinen bgb-lukko on päässyt aukeamaan itsestään, kun se on esimerkiksi osunut johonkin.Bgb-lukko saattaa aiheuttaa vaaratilanteita tarttuessaan esimerkiksi koiran akillesjänteen ympärille tai silmäkulmaan. Näissä tilanteissa lukko tarttuu tiukasti kiinni, ja irrottamiseen tarvitaan yleensä eläinlääkäriä. Loukkaantumisriskin takia bgb-lukot on kielletty valjakkourheilukilpailuissa. Bgb-lukosta on myös halpoja kopioita, joiden kestävyys ei ole alkuperäisen version luokkaa.

2. 4. RUOSTUMATTOMASTA TERÄKSESTÄ VALMISTETTU PISTOLUKKO ja TRIGGERLUKKO. Nämä ovat kestävämpiÄ kuin tavalliset kromi pistoolilukot ja niissä on hieman korkeampi hinta.Murtolujuus 350kg.

2.TRIGGER vahva, tukeva, turvallinen ja pieni, vanhan ajan lukko.Murtolujuus 430kg.

3.MESSINKI PISTOOLILUKKO

Messinkilukkoa käytetään valjakkovarusteisiin koska se ei jäädy ja on säänkestävä. Lukko valmistetaan usein hiekkavalulla, ja ne ovat yleensä kestävämpiä kuin sinkkilukot.
Messinki joustaa paljon ennen kuin murtuu.Murtolujuus 250kg.

(PISTOOLILUKKO on paljon käytetty peruslukko koiran taluttimissa.Se on helppo kiinnittää ja irrottaa, minkä huonona puolena on se, että se saattaa aueta vahingossa, jos liipasin ottaa kiinni johonkin. Esimerkiksi koiran pyörähtäessä ympäri nopeasti. Pistoolilukko aukeaa helpomminkuin sopivan kokoinen bgb-lukko, muttei kokemukseni mukaan yhtä helposti kuin liian suuri bgb-lukko)

5.ALUMIINILUKKO Lukko on valmistettu alumiinista, lukko on erittäin kevyt. Lukko on aika pieni,sopii myös pienille koirille 5kg-25kg. Lukon murtolujuus on 400kg. liian pieni O-rengas suhteessa kiinnitysrenkaan kokoon saattaa aueta itsestään. En suosittele lukkoa isoille roduille, riehakkaalle, vetävälle, remmirähjäävälle ja/tai karkailevalle koiralle.

6.TWISTLOCK SULKURENGAS Erittäin Kevyt ja tukeva alumiinilukko, Twistlock-sulkurengas, jossa on automaattinen lukitus turvallisuuden lisäämiseksi. Lukko pyörii kääntölavalla, joten nauha ei pääse kiertymään. Nopeakäyttöinen Twist-Lock (käännä-avaa) lukko on suositeltava valinta ettei koirasi pääse vapaaksi. Automaattilukituksen ansiosta lukko ei voi jäädä lukitsematta. Hyvä valinta ja helppo käyttää.Murtolujuus 400kg.

7. Inlandsis Stronglight Carabiner on vahva twistlock lukko joka on varma käytössä! Siinä on nopeakäyttöinen twistlock-portti, joka aukeaa 90 astetta kääntämällä ja lukittuu automaattisesti. Vetolujuus 8 kN,painaa 45 grammaa,pituus 95mm.Lukko sopii valjakkourheiluun, suojeluun ja muuhun harrastus- sekä arkikäyttöön.

8.Kong

Erityistä kestävyyttä ja varmuutta vaativille koirille on olemassa nämä vaihtoehdot: KIIPEILYYN yms. vaativaan käyttöön tarkoitetut LUKITTAVAT KARABIINI HAAT ja KONG FROG LUKKO. Erittäin suosittu lukko ammattikäyttöön, vaativiin treeneihin ja työkoirille. Lukot ovat tehty alumiinista ja lukon murtolujuus on todella korkea. Nämä lukot eivät aukea vahingossakaan eivätkä mene rikki vaikka koira yhtäkkiä vetää, riuhtoo, pelästyy tms.

Kong frog-lukon murtolujuus: 2651kg.